Održana 1. KOKOSS  konferencija na temu „Interdisciplinarnost kao resurs“

Od 23. do 25. veljače u Vodicama se u hotelu Olympia održavala konferencija na temu Interdisciplinarnost kao resurs – sinergija i suradnja stručnjaka za otpornije i održivo društvo. Pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje konferenciju, po prvi put je 5 strukovnih komora koje okupljaju edukacijske rehabilitatore, psihologe, psihoterapeute, socijalne pedagoge i socijalne radnike održalo zajednički skup.

Centar Stančić je aktivno sudjelovao na konferenciji s dva izlaganja i jednom radionicom koju su pripremile Klara Mašunić, Marija Barišić, Antonija Smajo i Nevena Barišić. Jedno od izlaganja bilo je usko vezano uz profesionalna iskustva u pružanju socijalnih usluga u okviru projekta „Tri koraka dalje“.

Plenarnim predavanjima i tematskim sekcijama bile su obuhvaćene teme kao što su interdisciplinarna suradnja u radu s obitelji, interdisciplinarna suradnja u promociji mentalnog zdravlja, uloga stručnjaka u razvoju međuljudskih odnosa u cjeloživotnoj perspektivi u suvremenom društvu i slično.

Ana Jagatić-Petrinec,

članica tima za pripremu i provedbu projekata

Skip to content